Kwaliteit in beweging
Uw fysiotherapeut neemt deel aan de Kwaliteitsuitvraag Fysiotherapie van de vereniging voor fysiotherapeuten; het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Uw fysiotherapeut werkt mee aan het inzichtelijk maken en verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapie.

Wat betekent dit voor u?

Het doel is de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg inzichtelijk te maken en te verbeteren. Hiervoor willen wij uw gegevens uit uw patiŽntendossier gebruiken.

Welke gegevens uit uw dossier zijn nodig?

De gegevens die nodig zijn uit uw dossier zijn onder andere: de duur van de klacht, het te verwachten resultaat en het uiteindelijke resultaat van uw behandeling. De gegevens die we verzamelen, behandelen we vertrouwelijk en verwerken we anoniem. Dit betekent dat wij en anderen niet zien dat het uw gegevens zijn. De gegevens zijn daardoor niet meer terug te leiden naar u als persoon.


Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Met de gegevens uit patiŽntendossiers ontwikkelen we kwaliteitsindicatoren. Dit zijn meetbare onderdelen van de zorg die is verleend. Bijvoorbeeld: welke behandeling, met welk doel, en is het resultaat behaald? Deze informatie gebruikt uw fysiotherapeut om de zorgverlening verder te verbeteren en u nog beter van dienst te zijn. Als u niet wilt dat we uw gegevens gebruiken, geeft u dit dan aan bij uw fysiotherapeut.

Vragen en meer informatie.

Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met uw fysiotherapeut. Meer informatie kunt u ook vinden op: www.fysionet.nl/kib

Met uw medewerking bewijst u niet alleen uw fysiotherapeut, maar ook de Nederlandse gezondheidszorg een dienst. We zijn u daarvoor dankbaar.

Meer informatie:
 Landelijke database
De hier gebruikte vragenlijsten, die worden geadviseerd in de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF),
zijn een onderdeel van de Kwaliteitsuitvraag.
Online vragenlijsten (Aan dit deel van de website wordt nog gewerkt. De vragenlijsten zijn nog niet beschikbaar.)